Dru yoga   
Love. Every. Moment

Nieuw Thema 'reis door je lijf'

Een weg naar meer zelfbewustzijn, zelfontplooiing, stroming en balans.

In 7 lessen ga je een reis maken door alle chakra’s. We bouwen het langzaam op van beneden naar boven.

De lessen worden online naar je verzonden en kan je op je eigen gewenst moment uitvoeren.

Elke week komt een van de chakra’s aan bod. Zo kan je er goed mee in contact komen en word je je meer bewust van wat daar speelt en hoe je meer balans kan vinden en/of behouden.

Wat is een chakra? Chakra is een woord dat uit het Sanskriet komt en betekent letterlijk ‘wiel’.

Een Chakra kan je daarom voorstellen als een draaikolk die energie door je lichaam laat stromen, of in andere woorden, een ‘draaiend wiel van energie’. Niet zichtbaar, maar wel heel voelbaar.

Een korte uitleg hieronder;

1e chakra: Muladhara zorgt ervoor dat je je stabiel voelt. Je bent geaard en je voelt je veilig. Door een goed contact te hebben met de aarde, voel je je zeker.

2e chakra; Swadhistana staat voor het uiten van emoties, het hebben van relaties, beweging, seksualiteit en creativiteit.

3e chakra; Manipura staat voor blijheid, energie, zelfwaardering en controle over jezelf staat centraal. De kracht om te bereiken wat je wilt. Op het moment dat Manipura in evenwicht is, kun je er voor jezelf en voor een ander zijn.

4e chakra; De Anahata staat voor de liefde, vriendelijkheid naar jezelf en anderen, geborgenheid, vertrouwen, hoop en het vinden van balans. ‘Ik bemin en word bemind’ staat centraal.

5e chakra; Bij deze chakra, de Vishuddha komen we aan bij de poort tot bewustzijn. Ook de plek waar onze stem woont. Door gebruik te maken van geluid, ritme en vibratie brengen we structuur aan wat we ervaren. Communicatie is het coördinerende hart dat alles wat leeft met elkaar verbindt. Zowel buiten als binnenin ons lichaam. We geven expressie aan wat er in ons leeft. Het is een bewustzijn gebied wat communicatie controleert, schept, doorgeeft en ontvangt.

6e chakra; Anja staat voor zelfreflectie. We kijken met een nieuwe visie terug op welke stappen we hebben gezet. Wat zijn de ontstaande patronen en bouwen hierop verder. Het mooie van deze chakra is dat het ons inzicht geeft in waar we naar toe willen/kunnen.

7e chakra; Sahasrara staat voor bewustzijn, weten en begrijpen. Respect, hulp vanuit de kosmische wereld, het leven in aanvaarding en het ervaren van gelukzaligheid. Onze laatste station in het chakrasysteem. Bewustzijn maakt dat we in de spiegel van onze ziel kunnen kijken en ons eigen leven kunnen observeren. Er komen vragen op je pad. Bezinning over hetgeen wat je beweegt. Waarom je bepaalde keuzes hebt gemaakt. Wat je voelt. Wat belangrijk voor je is.